Bästa livsplatsen för dig, din familj och dina medarbetare

basta_livspltsen

Halland är sedan länge en av de mest attraktiva regionerna i landet att bo och arbeta i. Hallänningar lever dessutom längst i Sverige! Regionens vision är att bli den bästa livsplatsen i landet, vilket innebär att Halland ska bli bästa möjliga plats att bo, utbilda sig, arbeta och driva företag på.

En växande region

Halland utvecklas positivt, med växande folkmängd, ökande sysselsättning och uppfriskande framtidstro. Det märks bland annat på våra kreativa och initiativrika företagare. De senaste tre åren har drygt 40 procent av företagen i Halland satt en ny tjänst eller produkt på marknaden. Vi tror att god livskvalitet är en grogrund för att växa och utvecklas hållbart, både som människa och företag.

”Sedan jag flyttade hit har min vardag blivit enklare. Jag får mer uträttat och jag måste säga att jag har ett större lugn i mitt liv på ett sätt, även om jag inte jobbar varken mer eller mindre, så blir jag mer effektiv faktiskt.”

Johan Eriksson, platschef
Projektengagemang
Halland är kanske mest känt för hav och strand, men även inlandet bjuder på njutbara naturupplevelser.

Halland är bra för hälsan

Hallänningar har haft Sveriges högsta medellivslängd i över 100 år. Därför är det inte förvånande att Nationella folkhälsoundersökningar visar att regionens befolkning lever sunt. Några särskilt positiva aktuella trender är en kraftig minskning av andelen dagliga rökare, minskning av riskabel alkoholkonsumtion bland unga och att den upplevda hälsan hos äldre har ökat de senaste 15 åren.

Hur kommer det sig att Halland är så bra för hälsan? Kanske är det de salta vindarna och baden i väster, och den rikliga tillgången på närproducerade livsmedel. Det kan också vara närheten till friluftsliv, spaupplevelser och en hälso- och sjukvård som håller hög kvalitet i nationella jämförelser.

”Vi ville bo på landet. Om man jämför med tidigare när vi bodde i Göteborg så kanske vi åkte ut till landet på helgerna och sedan var vi i stan på veckorna. Och det ville vi vända på, och leva livet nära naturen, och snarare åka till stan på helgen om man behöver det.”

Sofie Thunman, designer och VD
NABO
För många är Halland ett semesterparadis. För oss är det den bästa livsplatsen året om.

Mellan hav och land

Salta vågor, blänkande insjöar och porlande bäckar. Trolska skogar och grönskande fält. Klippor och sandstränder. I Halland är den vilda naturen alltid nära, med plats för allt från stilla meditation till adrenalinfyllda äventyr.

Kattegattleden som går genom Halland utsågs till Europas bästa cykelled 2018. Genom inlandet går Hallandsleden, som bjuder på vacker vandring, bland annat i Åkullas bokskogar. Varberg lockar med Sveriges kanske bästa surfing, Tylösand med populära sandstränder och inlandet med spegelblanka sjöar, perfekta för paddling. Om du hellre spelar golf kommer du inte att bli besviken. Halland har några av Sveriges bästa och mest natursköna banor.

Om du vill bygga både företag och familjeliv, då är Halland rätt plats för dig.

Gammal, ung och mittemellan

Halland är ett gott samhälle att leva i för dig, dina anställda och era familjer. Här finns fina, barnvänliga boendemiljöer som erbjuder trygghet och närhet till friluftsliv i vacker natur både längs kusten och i inlandet. Här kan barnen få en trygg uppväxt rik på upplevelser, med förskolor och skolor av god kvalitet.

Närproducerad njutning

I Halland är det enkelt att hitta bra mat. Ost, mjölk, kött, grönsaker och bröd tillverkas och odlas med kärlek, omtanke och passion. Hav och sjöar erbjuder goda fiskevatten. Gårdsbutiker med ekologiska grönsaker samsas med lokala surdegsbagerier, prisbelönta restauranger och caféer där bara det bästa är gott nog.

Det var längesedan Halland var ett renodlat bondelandskap. Men regionen är fortfarande rik på närodlade och goda matupplevelser.
Ta kontakt

Valerie Scheib

Region Halland