Halland: On the threshold of an international market.

I Halland står du bokstavligen på tröskeln till en internationell marknad. Genom landskapet löper järnväg och motorväg som en nordsydlig pulsåder, och via de båda internationella hamnarna möjliggörs mängder av internationell handel varje dag. Dessutom erbjuds effektivt stöd för halländska företag som vill växa internationellt. Bara under 2017 ökade exporten från Halland med 10 procent.
Experterna samlade på ett ställe
Halland exporterar som aldrig förr, och mer kan det bli! Exportcentrum Halland arbetar för att uppmuntra och stötta halländska företag som vill nå ut på en internationell marknad. I samarbete med exempelvis Västsvenska Handelskammaren och Exportkreditnämnden, driver man utbildningar och seminarier och annat som rustar exportsugna företagare med viktiga kunskaper och erfarenheter för att lyckas med en internationalisering. Läs mer om stödet och inspirationen som Exportcentrum Halland erbjuder!

Utbildning för exportföretag
Bli expert på export! Exportprogrammet Halland är en utbildning för dig som driver ett litet eller medelstort företag som redan idag exporterar, men som vill ta nästa steg i sin internationella expansion. Programmet anordnas av Västsvenska Handelskammaren. Alla deltagare hittills tycker att programmet har hjälpt dem lyckas.
Som deltagare i Exportprogrammet Halland får du bland annat möjlighet att benchmarka mot andra företag med liknande utmaningar. Du får också individuellt stöd av experter för att ta fram en handlingsplan för företagets internationalisering. Programmet pågår under perioden mars till november 2020. Läs mer och ansök hos Västsvenska Handelskammaren!

Hudvårdsföretaget L:a Bruket i Varberg är ett av många spännande Hallandsföretag som har nått ut på en internationell marknad de senaste åren.
Sveriges bästa hamn?
Som en av Sveriges tio största hamnar är HallandsHamnar ett modernt logistikföretag. Med verksamhet i både Halmstad och Varberg erbjuder bolaget kundanpassade helhetslösningar inom områdena hamn, terminal och transporttjänster. HallandsHamnar är sedan länge ledande inom skogsprodukter, recycling, metaller och import av bilar, men möjligheterna är större än så. Vad vill du sända ut i världen? Läs mer om HallandsHamnar!